127 разрешителни за таксиметров превоз са издадени вече в община Плевен

16.12.2019 16:11

127 разрешителни за извършване на таксиметров превоз на пътници в община Плевен вече са издадени. Това стана ясно на днешното оперативно заседание начело с кмета Георг Спартански в Общината. От местната управа увериха, че след като бъде подадено заявлението документите се обработват бързо, за да се получи и съответното разрешително и Плевен да не остане без таксита в новогодишната нощ.

Ще припомним, че подаването на заявления за извършване на таксиметров превоз на пътници в община Плевен започна на 2 декември. Разрешителните важат за календарната година, за която се издават. Годишната такса за издаване на разрешително за извършване на таксиметров превоз на пътници е 450 лв. Стикерите, които са с нова визия,  се залепват на видно място на автомобила – на предната дясна врата и на десния заден калник. Община Плевен апелира водачите на таксиметрови автомобили да премахнат старите стикери.

С Решение на Общински съвет – Плевен, броят на необходимите за територията на общината таксиметрови автомобили е определен на 500. Практиката досега показва, че годишно се издават около 460 разрешителни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: