Танц, музика, дреха и светлина в 70-тия юбилеен Парад на модата в Плевен /галерия/

16.12.2019 10:43

За 70-ти път снощи в Плевен показаха своите най-нови колекции български дизайнери. Вече 30 години градът ни е една от модните сцени в България, където може да бъдат видени последните тенденции в облеклото.

Само снощи в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” бяха показани колекциите на 20 дизайнери, някои от тях вече с доказано име в модата, както у нас, така и в чужбина, а други – тепърва прохождащи в този бизнес.

Специален гост на 70-ото издание на Парад на модата бе вицепрезидентът на Р България Илияна Йотова, която поздрави създателя на модния спектакъл Георги Ангелов и неговия екип.

В зимното издание на Парад на модата плевенчани имаха възможност да видят последните колекции на дизайнери, участвали в ревюта в Париж, Милано и Кипър, както и на носители на голямата награда „Платинена ножица“ – „Оскар“ в модния свят и на „Златна игла“. Любопитен акцент в спектакъла бе участието на 9-годишна дизайнерка, сама е измислила и ушила роклята, с която се представи. Малката Данаила Дамянова е трето поколение дизайнер.

Любов – това бе мотото на 70-тия юбилеен Парад на модата. И както обеща Георги Ангелов и зрителите усетиха любовта, с която е създадено модното шоу, събрало в себе си танц, музика, дреха и светлина, феерия от красота.

По традиция Парад на модата се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен. Специално участие взеха Диана Дафова, цигуларят Чавдар Вълков, певиците Елизабет Захариева и Стефани Славчева, СК „Илия Бешков 2018“ от Долни Дъбник с ръководител Преслав Русев, възпитаници на Маня Николова от НУИ „Панайот Пипков“. Музикалното оформление бе поверено отново на Асен Антонов.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: