Поредица от инициативи проведоха в ОУ „Максим Горки”-Левски за Седмицата на четенето

16.12.2019 15:46

С разнообразни дейности бе изпълнена Националната седмица на четнето в ОУ „Максим Горки” – Левски.

Четвъртокласниците и техните учителки Даринка Ангелова и Лили Стефанова  посетиха  ДГ,, Люляк” – с. Малчика и представиха весела коледна пиеса. Те забавляваха малките слушатели, заедно рецитираха стихове и пяха коледни песни.За всички имаше много изненади.

,,Знайковците” от IIа клас  и учителката им Галина Кирилова поздравиха първокласниците с любими стихотворения за Коледа и Нова година. Заедно  разгледаха книжките на второкласниците, а после изпяха ,,Зимна песничка” със съпровод на детски музикални инструменти.

Учениците от IIб клас и г-жа Снежина Василева четоха ,,Сказание за Рождеството”. Всяка вечер те четяха ,,Приказка за лека нощ” на своите родители.

В Световния ден на добротата – 10 декември учениците от IIIа и IIIб  с техните учителки Снежанка Георгиева и Силвия Чолакова посетиха ДГ,,Слънце” в града. Стилян и Александра прочетоха пред малчуганите от III група приказката ,,Топлата ръкавичка” на Ангел Каралийчев. Всички слушаха с интерес и успяха да отговорят на поставените въпроси. Получиха книжка  с приказки и коледен поздрав.

Третокласниците на учителката Снежанка Георгиева обичат да четат, но обичат и да слушат приказки. Гост четец им беше Силвия Сашкова, представител на читалище,, Георги Парцалев”, която им прочете някои от любимите  приказки, а те от своя страна я зарадваха с прочетени басни и песни.

С желание и огромно старание учениците от IIIа и IIIб  клас показаха как умеят красиво и правилно да напишат Коледно послание в конкурса.

,,С книжка в ръка”  по време на голямото  междучасие учениците от Начален етап се срещнаха с любимите си литературни герои. Ех, че забавно четящо междучасие! Инициативата „Междучасие с книга в ръка” продължи цяла седмица и в нея се включиха голяма част от учениците в ОУ „М. Горки” заедно с класните си ръководители.

Учениците от IVа и IVб клас заедно с учителките им Даринка Ангелова и Лили Стефанова  бяха гости на децата от ОДЗ „Локомотив” в града. Гергана, Ясмин, Магдалена и Ивет прочетоха „Приказка за Дядо Коледа”. Децата слушаха в захлас историята за белобрадия старец и неговите помощници елфите. Малчуганите  разказаха на своите гости – „Медената питка” и „Приказка за лека нощ”, с което показаха, че обичат приказките. Четвъртокласниците им  подариха  книжка с пожелание  да обичат книгите и да бъдат техни приятели.

Учениците от Iа и I б клас разказваха любими приказки пред своите съученици.Те показаха, че са добри разказвачи. Приказните им герои оживяха в илюстрациите на Iа клас. С тях те направиха прекрасна изложба.

Учениците от 5-ти клас посетиха библиотека „В. Геновска” в гр. Левски и научиха повече за организирането и съхраняването на книгите в библиотеката, за най-четените съвременни български автори, за най-активните читатели. Уредникът на библиотеката им предостави три книги, за които да се погрижат. В часовете по технологии и предприемачество те изработиха интересни „дрешки” за своите нови приятелки и любезно ги върнаха в библиотеката, за да продължат да радват малки и големи.

Седмицата беше изпълнена с много емоции и забавления, много вълнения и грейнали очи и приключи с пожелание за още много прочетени книги, разказани приказки и  Весели празници!

Снимки: ОУ „Максим Горки” – Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: