Арест за почерпен шофьор, причинил катастрофа с пострадало дете в Червен бряг

16.12.2019 10:15

На 14 декември 2019 година в 00:20 часа е получен сигнал за ПТП в град Червен бряг на кръстовището, образувано от улица „Дядо Вълко“ и улица „Търговска“,информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Незабавно на мястото са изпратени полицейски служители.

При последвалия оглед е установено, че водачът на „Мерцедес“ 40-годишен от село Рупци, при движение с несъобразена с пътните условия скорост навлиза в лявата лента за насрещно движение. После излиза от пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на удара е пострадал 13-годишен – возещ се на задна дясна седалка. Момчето е получило разкъсна рана на лицето и сътресение на мозъка. Транспортирано е в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен без опасност за живота.

От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер 7510“ е установено, че водачът е управлявал с концентрация на алкохол 1,82 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е придружен до ФСМП – Червен бряг, където е отказал да му бъде взета кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 във връзка с ал.1, бук.“б“ и във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: