Илияна Йотова: Вече 30 години имаме още една модна столица и това е Плевен

16.12.2019 9:22

„За мен е чест да съм тук заедно с Вас и да отбележим този прекрасен юбилей. Не е лесно да направиш 70 издания само за 30 години. Колко много неща се случиха в България само за 30 години – някои от тях се появиха на белия свят, имаха малък или по-дълъг живот, но много малко са тези прекрасни инициативи като Парада на модата в Плевен, които просъществуваха и дай Боже, да съществуват още дълги години занапред“. С тези думи започна обръщението на вицепрезидента на Р България Илияна Йотова, която снощи бе в Плевен като гост на 70-тия юбилеен спектакъл на Парад на модата. Нейните думи бяха отправени както към плевенчани, напълнили залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, но и към създателя на шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата“ Георги Ангелов и към Даниела Димитрова, директор на Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“.

Вицепрезидентът посочи няколко посоки в ползата от съществуването на Парада на модата в Плевен вече 3 десетилетия. Йотова подчерта, че на сцената на плевенския Театър се показва мода – един от големите бизнеси в света, в който има много пари и конкуренция, но най-ценното е, че в Плевен се показват българските таланти, българските фирми, българските творци, защото „онова, което излиза от техните скици наистина е със световна значимост“. Тя благодари на Георги Ангелов затова, че той дава самочувствие на тези млади хора. „Няма значение къде са завършили – дали в България, дали в световните модни столици, те се завръщат в България, за да могат да се развиват тук, да творят красота и да раздават щедро своя талант. Искам да Ви благодаря, че им давате самочувствие, защото е много важно, когато човек прохожда, някой да му подаде ръка, а и да му каже, че той може. А това го правите Вие и Вашият екип“, подчерта Илияна Йотова. И продължи: „И много съм щастлива, че това става точно тук – в Плевен, в центъра на България. Говорим често за модните столици – Милано, Париж, за тези отвъд океана, а вече 30 години имаме още една модна столица и това е Плевен“, заяви вицепрезидентът на България.

„Поздравявам Георги Ангелов и неговия екип за постоянството, мъжеството и енергията да направят Парада на модата в Плевен една инициатива с национална значимост. Пожелавам Ви много успехи, нека да имате много съюзници, хора, които разбират защо е важно тази инициатива да се вижда по няколко пъти“, каза още Илияна Йотова.

От сцената на плевенския Театър тя отправи и своите пожелания за предстоящите Коледни празници и за новата 2020 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: