Арест за поредните шофьори, управлявали колите си след употреба на алкохол или наркотици

16.12.2019 10:35

За поредните добре почерпени шофьори, както и за такива управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 14 декември 2019 година  в РУ – Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“ , ал. 1 от НК. На същата дата  около 18.30 часа в село Малчика при проверка е установено, че 59-годишен местен жител е зад волана на „ВАЗ“ с концентрация на алкохол 2.47 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест- 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Левски. 59-годишният е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 15 декември 2019 година в 00.00 часа в град Гулянци на улица „Васил Левски“ е спрян лек автомобил  „Дачия Логън“.  От извършената проверка с техническо средство „Алкотест дрегер се установи, че водачът – 57-годишен от село Дъбован, управлява след употреба на алкохол – 2,02 промила. Издаден е талон за лабораторен анализ, но нарушителят отказва кръвна проба във ФСМП – Гулянци. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. За случая е уведомен прокурор при  РП – Никопол. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Бързо производство е започнато в РУ – Кнежа за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 12 декември около 23:00 часа на улица “Димитър Бутански“ за проверка бил спрян „Рено Сценик“ с 52-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,71 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. За нарушението е съставен акт. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1  от НК е уведомен дежурен районен прокурор при РП – Кнежа. Работата продължават разследващ полицай и екип на районното управление.

Днес в РУ- Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Тази нощ в 00:30 часа в село Градище е засечен 18-годишен зад волана на „Мазда 5“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Пробата е установена с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят е отказал кръвна проба във ФСМП – Левски. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Левски. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: