Ученици от Белене се запознават отблизо с армията и живота на войниците

13.12.2019 17:09

Започнаха занятията за тази година с учениците от ОУ „Васил Левски” и СУ „Д.Дебелянов” – Белене по проекта „Училището има смисъл”, информират от Сухопътни войски.
Инициативата бе предприета миналата година от директора на ОУ „Васил Левски” Румяна Богданова и последвана от ръководството на СУ „Д.Дебелянов”. Участниците в първото занятие за тази година надхвърлят 60 деца.
Проектът, чиято цел е да подпомогне ранното професионално ориентиране на децата, е с продължителност 30 седмици и в него участват ученици от VI клас, разпределени в групи.


Първото занятие проведе вчера капитан Георги Георгиев – за командир на щабна рота в 55-ти инженерен полк, който представи пред децата основните мисии на Българската армия и произтичащите от тях задачи, както и видовете въоръжени сили и родове войски.
Предстоят теми с практическа насоченост, на които учениците ще имат възможността да се запознаят с екипировката и техниката при обезвреждане на импровизирани взривни устройства и невзривени беоприпаси, както и с дейността на водолазите от инженерните формирования на Българската армия.

Снимки: Сухопътни войски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: