Поредица от инициативи проведоха в училището във Вълчитрън за Седмицата на четенето

13.12.2019 10:08

С много вълнения и интересни инициативи преминава Седмицата на четенето в Обединено училище „Никола Йонков Вапцаров“ – с. Вълчитрън.

На 9 декември първокласниците и второкласниците с класни ръководители г-н Николов и г-жа Димитрова се включиха в конкурс по краснопис. В същият ден учениците от начален етап посетиха децата от Детска градина „Вълшебен свят“ – филиал „Детелина“ с Вълчитрън, като им прочетоха откъси от любими приказки и стихотворения. На 10 декември ученици от 1, 2, 3 и 4 клас гледаха приказката „Червената шапчица“. В сряда Седмицата на четенето продължи с инициативата „Размени книжка с приятел“.

Малчуганите представиха свои любими книжки и ги заеха на приятелите си, за да бъдат прочетени и от тях или от техните близки. Шестокласниците се включиха активно в мероприятията и показаха жив интерес, талант и артистичност в своите изяви. Вчера всички ученици от гимназиален етап посетиха Читалище „Светлина“ – с. Вълчитрън и се включиха в маратона по четене. Проведе се конкурс за най-добър разказвач.

Библиотекарката отдели специално внимание на първият български роман „Под Игото“ от Иван Вазов. Седмицата на четенето ще се закрие днес с кратко тържество. Най-отличилите се ученици в инициативата ще получат грамоти от Детелин Лунголов, директор на училището.

Снимки: ОбУ „Никола Йонков Вапцаров“ – с. Вълчитрън

#тагове:

НАЙ-НОВИ: