„Младите лидери“ на ЦУТНТ – Плевен завоюваха призови места на състезание по предприемачество

13.12.2019 16:22

За първи път в Плевен вчера се проведе състезание по предприемачество под надслов: „Моята зелена бизнес идея“, със съдействието на община Плевен и отдел „Образование“ в актовата  зала на СУ „Пейо Яворов“.

Състезанието се проведе в два кръга

В първия кръг, всеки отбор трябваше да изработи „Детска еко-табуретка“, предназначена за деца и ученици на възраст 5-12 г. За изработване на корпуса на табуретката отборите разполагаха с 9 отпадъчни пластмасови (РЕТ) бутилки с вместимост 2 л., които се поместиха в предварително ушит текстилен калъф с цип. За декориране на изделието бяха осигурени текстилни маркери, като основно изискване бе декорациите да са тематични и да имат образователен и възпитателен ефект спрямо потребителите.

Във втория кръг, в рамките на 4-5 минути, отборите имаха възможността да представят пред публика и пред журито създадените  „Детски еко-табуретки“, като обосноват преките ползите от продукта за потребителите, социалния и екологичен ефект, да представят своя кратък бизнес план и маркетингова стратегия

Журито оценяваше  работата на екипите  и представянето им по 5 критерия: прецизност при изработването и уникалност на декорацията, оценка на екологичния и социален ефект, планиране и развитие на бизнеса, екипно взаимодействие, презентационни умения.

Всички материали бяха осигурени от организатора – Община Плевен.

В състезанието взеха участие общо 7 отбора, като 2 отбора бяха ученици от 11 клас в ДФСГ “Интелект“ от клуб „Младите лидери“ към Центъра за ученическо техническо и научно творчество – Плевен с ръководител Йоана Лазарова.

И двата отбора се представиха блестящо, като завоюваха първо и трето място. Oсвен грамоти и медали, получиха и предметни награди от организаторите.

Г-жа Дойчинова, ръководител на Центъра за ученическо техническо и научно творчество сподели, че изказва благодарност към г-жа Лазарова и нейните ученици, че са приели да станат и част от ЦПЛР-ЦУТНТ в новото им направление – предприемачество и че представянето им на състезанието е гордост за нея и им пожелава още творчески участия и успехи.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: