Двама нападнаха възрастна жена в дома й в Долни Дъбник през нощта

13.12.2019 9:54


На 12 декември 2019 година в 00.10 часа в полицията от тел.112 е получен сигнал за проникване в частен дом в град Долни Дъбник и опит за грабеж, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Местопрестъплението е посетено от криминалисти и разследващ полицай и е проведена беседа с потърпевшата – 79-годишна. Изяснено е, че минути преди обаждането тя е чула шум и е излязла от стаята си в коридора на къщата, където е нападната в гръб. Жената се развикала. Извършителят я освободил и избягал през прозорец. Предстои изясняване на нанесени материални щети и липси от къщата.

Извършен е оглед. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК. От проведените съвместни  оперативни действия на служители от РУ Долни Дъбник и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен са установени извършителите – 19-годишен и 17-годишен, и двамата местни жители. Те са направили самопризнания за извършеното от тях деяние. Предали са доброволно вещи, относими към случая. Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава разследващ полицай и екип на РУ – Долни Дъбник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: