“Не на зависимостите!“, казаха в ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен

12.12.2019 15:35

В ОУ “Д-р Петър Берон“ – Плевен се проведоха дейностите по проект “Не на зависимостите!“, който стартира на 1 ноември. Той е одобрен и се финансира от Общински съвет по наркотични вещества Плевен и ПИЦ Плевен след проведена конкурсна сесия за младежки училищни инициативи под мотото „Последвай живота“.

ОУ „ Д-р Петър Берон“ град Плевен за трета година взима участие в тази инициатива. Проектът „НЕ НА ЗАВИСИМОСТИТЕ!“ има за цел да активизира детския и младежки дух за противопоставяне на нездравословния начин на живот и зависимостите към алкохола, тютюнопушенето и наркотичните вещества и да насочи поведението им към дейности, допринасящи за тяхното себеутвърждаване, себедоказване и развитие.Учениците от 5, 6 и 7 класове се включиха с поредица от свързани инициативи, в които изразиха собствените си виждания по темата.

Училищният психолог Анатолий Рачовски заедно с Виолета Бенкова изнесе тематични презентации пред учениците, които децата с интерес посещаваха. Организиран беше конкурс на детска рисунка на тема „Без алкохол, дим и дрога“ и най-добрите творби украсиха фоайето на училището. Поставена бе и пощенска кутия с цел събиране от учениците на сигнали, предложения за теми и заявки за срещи по тази наболяла тема.

Група ученици от VI клас под ръководството на своя преподавател по изобразително изкуство Любимка Петкова създадоха живописно пано с размери 240/100см. – картина следвайки мотото на проекта, която бе поставена във фоайето на трети етаж в училището.Организиран бе и спортен турнир по баскетбол и футбол със съдействието на Весела Станоева и Константин Згуровски. Връчени бяха и награди.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: