Успешно приключи проект за подготовка на първокласници в село Обнова

12.12.2019 11:55

ДГ „ Теменуга“ – с. Обнова съвместно със Сдружение „Пъстра палитра“ – гр. Левски реализираха успешно проект „Формиране на социални умения у деца в предучилищна възраст, в партньорство с техните родители и учители“. Проектът стартира на 1 септември и  приключва в края на  2019г. Той е насочен за работа с уязвими групи и е на   стойност 5 420 лв. финансиран от МОН.

Проектът приключи с „Карнавал на приказните герой” на 11 декември в ДГ „ Теменуга“ с. Обнова. Децата показаха своите знания за приказките и представиха по интересен начин своя герой  пред гостите : инж.Кольо Домеников -зам.кмет на община Левски ,Петя Чолакова-гл.експерт „Образование ,култура и спорт”, Анелия Николова-кмет на с.Обнова ,Ваня Радева –директор на ОУ „Неофит Рилски”с.Обнова, представители на НЧ „Светлоструй-1903” – с.Обнова и НЧ „Георги Парцлев-1901” – гр.Левски, родители.

Преди това ръководителят на проекта Силвия Йорданова представи подробно извършените  дейностите  с учителите и непедагогическия персонал, родителите и децата от подготвителните групи – 5 и 6 годишни. По проекта са обхванати  изцяло двете подготвителни групи в детската градина и основната  му цел е да подготви  бъдещите първокласници. „С проведените беседи, ролеви игри и интерактивни методи  бъдещите първокласници научиха какво трябва да правят в първи клас, какви са техните отговорности и задължения , на кого да се доверяват, как да се извиняват и да споделят. За родителите на децата от ДГ „ Теменуга“ с. Обнова проекта бе доста полезен и интересен, разговаряха и споделяха за своите притеснения за първия учебен ден и как да поставят правила в къщи. Научиха как правилно да изслушват децата си. Изразиха желанието си за подобни инициативи и проекти. ”, каза Силвия Йорданова.

На своите родители и гости, бъдещи първокласници подариха маски и картички, изработени по проекта.

„Подкрепяйте децата, не ги изоставяйте по пътя на тяхното образование”, пожела на родителите зам.кметът Кольо Доменков, отбелязвайки поставеното добро начало. Поздрави всички допринесли за успешното  реализиране на проекта  и желанието с което са работили. Кметът на с.Обнова Анелия Николова благодари на всички за грижата за децата и хубавите чувства, с които се изпълва  душата преди коледните и новогодишни  празници.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: