Ученици гостуваха на малчуганите в ДГ „Калина“ и им разказваха приказки

11.12.2019 17:33

Днес ученици от ДФСГ „Интелект“ с директор Емил Райков и третокласници от ОУ „Св. Кл. Охридски“ с учител Лариса Недялкова, в ролята на посланици на Европа бяха гости на детска градина „Калина“ и участваха в инициатива, посветена на Седмицата на четенето.

Учениците в забавен и непринуден стил разказаха българските приказките „Приказка за 12-те месеца“ и „Златното момиче“ приказки, които са останали от времената на нашите деди и приказка от европейския автор – „Червената шапчица“ на Шарл Перо, рецитираха стихове посветени на европейската общност, в която не само живеят, но са и участници в нея.

Емил Райков подари на децата от детската градина карти на Европа, книжки за четене, рисуване,оцветяване и с приказки – „Ваканция във фермата“, „Европейски приказки под липите“, 52 стъпки за по-зелен град“, „Представи си и нарисувай най-хубавата околна среда с Том“, „Европа в 12 урока“, „Рисунки плюс игри“ от издателство Люксембург, Служба за публикации на Европейския съюз, с пожелания за нови срещи и партньорство между двете институции с призив – децата на България да заобичат книгата и тя да бъде техен пътеводител.

Жоржетина Атанасова ,директор на ДГ „Калина“ подари календари „Цветовете на Европа“ на учениците с послание „Ние, деца и учители от ДГ “Калина“ гр. Плевен Ви пожелаваме с ръце и сърце да прегърнете идеята, че като посланици на Европа, с вашите знания и смелост ще направите Европа и света по-добро място. Място, където всички деца ще се радват на сигурност и любов. Всеки един от вас има сила да бъде промяната, която иска да види в света. Всеки един от вас може да помогне на някого, който е в нужда. Пожелаваме Ви да посетите най-интересните места в Европа и посеете зрънцето на вярата и надеждата за един по-красив свят, защото заедно можем да направим повече и да бъдем по-добри.“.

Срещата завърши с поздрав от децата от подготвителните групи с ръководител Пешка Михайлова“ с музикален поздрав “Коледна магия“,в която Дядо Коледа подари на малкото мече вместо пчелички и мед, меденки защото сега е зима. И малки и големи днес осъзнаха колко е важно четенето ,защото както казва Мейсън Кули “Четенето ни предлага място ,където да отидем дори когато трябва да останем там където сме“.

Снимки и информация: ДГ „Калина“- Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: