Обичта и надеждата, дарени на малката Тияна, озариха коледната елха в град Левски

11.12.2019 12:30

Благотворителният базар в подкрепа лечението на малката Тияна и празника за   запалване на коледните светлини в град Левски вчера бяха истинско тържество на  вярата в доброто, на обич и подкрепа, израз на най-ценните християнски добродетели. Озарена от обичта  и надеждата, дарени на малката Тияна, коледната елха в град Левски грейна по-силно от всякога.

„Благодаря за топлите сърца с които доказахме, че град Левски има голямо топло сърце, изпълнено с добро. Няма по-добър начин да стартираме коледните празници и очакването за магията на Коледната нощ от този – да подпомогнем един млад живот, едно дете в борбата му за пълноценно детство”, каза кметът Любка Александрова.

Тя изрази радостта си, че  заедно с децата всички в град Левски са участвали в една добра кауза. Благодарност от сърце отправи към училищата в град Левски – СУ „Крум Попов” и ОУ „Максим Горки”, към ДГ „Слънце”, ДГ „Локомотив” и ДГ „Люляк”с.Малчика, към  ЦНСТ – Левски, към  всички съграждани, родители, учители, деца, към всички с огъня на доброто в сърцата.

В благотворителния базар за набиране на средства за малката Тияна участваха фирми от град Левски, много родители, учители и ученици. Вечерта, специално избраната комисия от трима родители отчете пред всички събраната от благотворителния  коледен базар сума за лечението на малката Тияна от 5 711 лв.

Коледните светлини, Дядо Коледа, Снежанка и малките джуджета, песните  и танците на децата от детските градини, училища и читалище, посланията и пожеланията на водещите Галя Иванова, Карина Христова, Ивет Червенква, Венцислав Георгиев, Красимир Мутафчиев и Калоян Георгиев сътвориха истинска Коледна приказка в град Левски.

За организацията и подготовката на празничното събитие се погрижиха Община Левски,  НЧ „Георги Парцалев-1901”, ДСП- Левски  отдел „Закрила на детето”, всички съпричастни към благородната кауза.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: