„Любов“ е мотото на 70-тия Парад на модата в Плевен

11.12.2019 13:25

Колекциите на 20 дизайнери ще бъдат показани тази неделя, 15 декември, по време на 70-тия юбилеен шоу-концерт-спектакъл „Парад на модата“. Очаква се на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен да бъдат видени около 400 модни предложения. Това каза днес на пресконференция Георги Ангелов, по чиято идея, режисура, постановка и хореография вече 30 години в Плевен се провежда модният спектакъл. Заедно с него бяха и една малка част от манекенките, повечето от които вече 10 години са в школата му и участват в модните шоута.

В зимното издание на Парад на модата плевенчани ще могат да видят последните колекции на дизайнери, участвали в ревюта в Париж, Милано и Кипър, както и на носители на голямата награда „Платинена ножица“ – „Оскар“ в модния свят и на „Златна игла“. Ще бъдат показани колекции на дебютанти на модната сцена, както и на вече утвърдени имена, много от тях участвали от първото издание на Парада на модата.

Любопитен акцент в предстоящия спектакъл е участието на 9-годишна дизайнерка, сама е измислила и ушила роклята, с която ще се представи. Малката Данаила Дамянова е трето поколение дизайнер.

Любов – това е мотото на 70-тия юбилеен Парад на модата, подчерта Георги Ангелов. Той сподели, че идеята му е хрумнала, докато всяка сутрин и вечер е виждал влюбена възрастна двойка да се разхождат край морето, винаги хванали се за ръце и прегърнати. Спектакъла съм създал с много любов, ще видите една феерия от красота на сцената, една еклектика между музика, танц, дреха и светлина, обещава Георги Ангелов. Той разкри, че този спектакъл е посветен на една важна за него жена, чието име ще разкрие в неделя.

Парад на модата се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен. Специално участие ще вземат Диана Дафова – носител на наградата „Златно Реми“, цигуларят ЧавдарВълков, певиците Елизабет Захариева и Стефани Славчева, СК „Илия Бешков2018“ от Долни Дъбник с ръководител Преслав Русев, възпитаници на Маня Николоваот НУИ „Панайот Пипков“. Музикалното оформление е поверено отново на Асен Антонов.

Началото на Парад на модата е 19 часа в неделя, ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Колекциите след спектакъла се разпродават.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: