Татяна Йорданова от град Левски с награда „Журналист – надежда“

10.12.2019 12:03

„Журналист – надежда“ – това признание получи Татяна Йорданова на осмите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Наградата й е връчена за репортажа „Интеграция на парче ли е приобщаването на хората с увреждания у нас?“.

Татяна Йорданова: „Репортажът разказва съдбата на младеж с двигателни проблеми, който избира да излезе от социалния дом, в който е настанен и да потърси щастието си в големия град –  София. Приобщаването му там обаче се оказва трудна задача, защото Столична община отказва да му осигури личен асистент само защото адресната му регистрация все още не софийска. Този репортаж не просто разказва съдбата на един засегнат от псевдоинтеграцията човек, а се опитва да реши проблема му като отнесе важните въпроси до отговорните институции.”

Конкурсът „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се провежда от 2012-та година в памет на  Валя Крушкина – журналистът боец , който вярваше, че качеството трябва да се поощрява.

Наградите  отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите и  принос в решаването на важни обществени проблеми. Развитието на отговорната и обективна журналистика е каузата на този  конкурс, който  поощрява журналисти, които работят в интерес на обществото, на една шепа от хора или дори на един човек.

От над 100 материала на повече от 60 журналисти са  избрани  победители в няколко категории: Пишещ журналист, Журналист от електронна медия, Журналист- надежда, Снимащ журналист и една голяма награда.

На официалната церемония по връчването на наградите са били  журналистите оценили и определили  тази година наградите ,журналисти  награждавани в   конкурса през годините   :  Владимир Йончев (Офнюз), Калин Първанов (Барикада), Мария Чернева (БНТ), Николина Димитрова ( България он еър), Олег Попов (Нова телевизия), Петьо Цеков (Вестник „Сега“), Пролет Велкова (Дарик Радио), Росен Ценков (БТВ), Силвия Великова (БНР), Стояна Георгиева (Медиапул), Татяна Ваксебрг (Радио „Свободна Европа“).

Снимки и информация: Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: