Село Асеновци се включи в Националната седмица на четенето

10.12.2019 16:08

В библиотеката при НЧ „Съзнание 1894” – с. Асеновци днес стартираха мероприятията, посветени на Националната седмица на четенето. Учениците от ІІІ и ІV клас при ОУ „Христо Ботев” с.Асеновци, водени от техните учители Стефка Стоянова и Камелия Асенова посетиха библиотеката и четоха разнообразни детски книги. Всяко дете си носеше любимата книга, от която четеше откъс, както и информация за живота и делото на автора. Децата четоха книги от Емилиян Станев, Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Леда Милева и др. български автори, но не липсваха и книги от Братя Грим и Андресен.

В продължение на два часа всички с интерес четоха и слушаха своите приятели и споделяха прочетеното.

От колектива на библиотеката учениците получиха подарък – голяма детска книга „Приказна съкровищница”, от която г- жа Стоянова прочете и първата приказка, на която децата отгатнаха заглавието.

Ще продължат мероприятията ни заедно и занапред, като си пожелахме много здраве, благодарихме на техните учителки за доверието в нас, за ентусиазма, с който работят с децата, за изключителната дисциплина и знания, на които ги учат, казва секретарят на читалището Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: