Малчугани от ДГ „Калина“ и ученици на ОУ „Св. Климент Охридски“ празнуваха освобождението на Плевен

10.12.2019 15:40

Децата от подготвителните групи на ДГ „Калина“ с директор Жоржетина Атанасова и с учителки Веселка Симова, Ели Ставрова и Петя Атанасова и учениците от ОУ “Св. Климент Охридски“ с учителка г-жа Цочева и Зорница Маринова проведоха съвместна инициатива „Плевен и неговото освобождение“ посветено на 142 години от освобождението на Плевен от турско робство и провеждането на Националната седмица на четенето, организирана от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).

Духът на стиховете-От зеления ден на Кайлъка /до вечерния тих Мавзолей/има път на любов и разлъка/волен вятър лудува и пей/Този град във прегръдка събра ни /и с него започва света./Той ни чака с цветни фонтани/и с дъх на цветя./Само тук ,само тук не копнея /за протегнати топли ръце./Аз в сърцето на Плевен живея,/а той в моето сърце! – в картини, музика, стихове и детски гласове сляха в едно история, настояще и бъдеще на града ни.
Домакините почерпиха децата с лакомства, разведоха ги да разгледат училищните стаи, а децата от детската градина им подариха книга за Плевен.

Инициативата завърши с песен посветена на града ни ,в която с гордост звучаха думите “Тук всичко е светиня и където пътник мине, прекланя все глава…“.
Снимки и информация: ДГ „Калина“ – Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: