Продължава набирането на средства за Сузи, 3000 евро са нужни за контролен преглед

09.12.2019 13:00

Продължава набирането на средства за Сузан Мехмедова, която премина през тежко изпитание – операция в Турция за отстраняване на тумор в мозъка. Нужните средства сега са за покриване на разходите по контролен преглед в Истанбул през март 2020 г. Затова и майка й Бреза Иванова отново разполага кутии за дарения в различни търговски и увеселителни обекти в Плевен. Нужната сума, която трябва да се събере, е 3000 евро, с които семейството на Сузи не разполага.

Ще припомним, че Сузи,която вече е на 13 години, бе с диагноза тумор на главния мозък и се наложи да й бъде направена операция в клиника „Коч” в Истанбул. Тя беше насрочена за 20 септември, но след пристигането на момичето и майка й в Турция, са направени още изследвания и интервенцията се състоя на 27 септември.

За да се стигне до операцията бяха нужни 25 000 евро, които семейството на Сузи успя да събере чрез дарителска кампания, в която се включиха много плевенчани, ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен, където учи детето, средства бяха отпуснати и от Общинския съвет. Освен това в града на много места бяха поставени дарителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: