Приключва една успешна година за НЧ “Зора-1990“ – село Победа

09.12.2019 12:12

Една успешна година приключва за НЧ “Зора-1990“ – село Победа, община Долна Митрополия. Наред с традиционната читалищна дейност, включваща инициативи за отбелязване на всички празници от културния календар на читалището, с удовлетворение екипът прави равносметка на изминалата 2019 г. и отчита два реализирани проекта.

Първият проект ЛЯТНО АРТ СТУДИО „Рисувай, твори, танцувай“, финансиран от НДФ „13 века България“ осигури на местните и гостуващите деца едно уникално и незабравимо лято в село Победа. Чрез изкуство и творчество, културни предизвикателства и перспективи за израстване, нови запознанства и приятелства, придобити умения и създадени красиви продукти беше осмислено ежедневието през лятната ваканция.

Вторият спечелен проект е по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2019 г. към Министерство на културата. Библиотеката на Народно читалище „Зора-1990г.“село Победа обогати своя фонд  с 89 нови заглавия ученическа литература, българска художествена литература и чужда художествена литература.

Съфинансирането и по двата проекта бе осигурено от собствени средства на читалището, реализирани от Работилницата за мартенички и последвалия благотворителен базар. Читалищната кауза на Работилницата бе осигуряване на допълнителни средства за летни дейности с деца, финансово подкрепена от местните бизнесмени Лилия и Божидар Бояджиеви.

Тази доброволческа инициатива „Работилница за мартенички с кауза“ бе номинирана в  традиционния Национален конкурс Доброволческа инициатива 2019, организиран от Фондация Национален Алианс за Работа с Доброволци и Фондация Лале.

Наградата на Народно читалище „Зора-1990г.“село Победа бе получена на официална церемония за връчване на наградите на победителите в конкурса, състояла се в Президентството на Република България.

Снимки и информация: НЧ“Зора-1990“ – село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: