Алпинистът Атанас Скатов гостува днес в Плевен

09.12.2019 12:21

Алпинистът Атанас Скатов гостува днес в Плевен. От 18 часа той ще представи своята презентация по повод Първото българско изкачване на 4 върха над 8000 метра в една календарна година в рамките на 140 дни през 2019 г. – „4 x 8000 x 140 дни x Атанас Скатов“ в Народно читалище „Христо Ботев-1959“ – Плевен.
Може ли човек, който никога не е ходил на планина, никога не е спортувал, сняг е виждал само през прозореца до 2012 г. и е 8 години на растителен режим на хранене да изкачи 11 върха над 8000 метра и Седемте континентални първенци? Феномен в алпинизма? Случайност? Грешка? Трудолюбие, Вяра или Упоритост? Воля или Лудост?
Как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне най-високите резултати за България? Абсолютно сам, без треньори, водачи, консултанти, съветници, наставници и всякаква вид друг помощ и курсове в планинарството и алпинизма.
Как се изкачват 4 върха над 8000 метра в рамките на 140 дни?
Човекът мотивирал хиляди да сбъдват мечтите си и да водят здравословен и природосъобразен начин на живот, както и да пазят планетата чиста.
Защо го прави и какво го мотивира да продължава?
Каква е каузата и мисията му?
Ако искате да получите отговори на всички тези въпроси, както и да зададете Вашите въпроси лично към Атанас Скатов. Заповядайте днес от 18.00 часа в плевенското читалище „Христо Ботев- 1959“.

Атанас Скатов е първият и единствен българин изкачил:
• 11 върха над 8000 метра;
• 4 върха над 8000 метра в една календарна година, само за 140 дни;
• Седемте континентални първенци Seven Summits;
• Връх Еверест по Северния и Южния маршрут;
• Най-бързо българско изкачване на 1,2,3,4,5,7 и 10 върха над 8000 метра.
Автор на книги, продуцент на филми, мотивационен лектор, изнесъл над 200 лекции и презентации в България и чужбина, агроном по растителна защита, ентомолог, природозащитник. Повече за Атанас Скатов на www.atanasskatov.com
На презентацията ще бъдат и представени последните издадени книги на Атанас Скатов.
Входът е свободен за събитието и всеки който желае може да направи дарение колкото желае. Събраните средства ще служат за завършване на втория проект на Атанас Скатов за изкачване на 14-те осем хилядника, както и за засаждане на дървета от фондация „Да спасим планетата“. Остават 4 върха до завършване на Хималайската корона и България да има свой представител в елитната група.

Повече информация за събитието, както и как и къде може да направите дарение ТУК.

Очаквайте интервю с Атанас Скатов, специално за „Плевен за Плевен“!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: