Областният управител на Плевен участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

08.12.2019 8:20

В Областна администрация – Ловеч се проведе заседание на Регионален съвет за развитие на Северозападен район. Заседанието беше открито и ръководено от Ваня Събчева – председател на Регионален съвет за развитие на Северозападен район за периода 01.06-31.12.2019 г., областен управител на област Ловеч.


В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на Монтана, Враца и Ловеч, както и на Плевен – Мирослав Петров, представител на Областна администрация -Видин, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.
На срещата беше Актуализиран  състава на Регионален съвет за развитие на Северозападен район след проведените Местни избори 2019 г., както и актуализиране  на представителите му в ОП 2014-2020 г. и утвърждаване на представителите в тематичните работни групи за разработване на ОП 2021-2027.
От страна на Министерство на регионалното развитие и благоустройството бе направено представяне на Новите моменти в предложения за обществено обсъждане проект на закон за изменение и допълнение на Закона за регионалното развитие.
От страна на Министерство на труда и социалната политика бяха представени Новите моменти в политиката в областта на жизненото равнище, демографското развитие и социалните инвестиции.
В последвалата дискусия бяха представени и обсъдени Продуктови анализи и планове за развитие на културния и на здравния туризъм за периода 2020-2025 г., презентирани от Министерство на туризма.

Снимка и информация: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: