Младежкото обединение в БСП стартира от Плевен програма „Студентска стипендия“

08.12.2019 8:09

На последното си заседание за 2019 год., проведено в Плевен, Националният съвет на Младежкото обединение в БСП взе решение да стартира програма за „Студентска стипендия“. Младите социалисти планират през следващите години да финансират определен брой бъдещи или настоящи студенти със стипендия по заслуги.

В рамките на заседанието бяха обсъдени и анализирани кампанията и резултатите от изборите за местен парламент, както и актуалната политическа обстановка в България. Сред присъстващите бяха новоизбраният кмет на община Дряново – Трифон Панчев, председателите на общински съвети в Садово и Павликени – Атанас Телчаров и Христо Кавалски, както и най-младият общински съветник в София – Петко Димитров и секретарят на община Перник – Мартин Жлябинков. По време на дискусията бе изтъкнато увеличението на млади хора до 35 годишна възраст в съставите на общинските съвети из цялата страна. Националният съвет насрочи отчетно-изборна кампания и Петата национална конференция на Обединението през 2020 г., като всеки младежки клуб в периода 09.12.2019 г. – 29.02.2020 г. трябва да проведе отчетно-изборно събрание на своята структура.

По случай студентския празник и символичното последно заседание на НС на МО в БСП в Плевен, ръководството на младежите подари на народния представител от ПГ „БСП за България“ Васил Антонов плакет, с който го определят за почетен председател на Младежкото обединение в страната.

Снимки: МО на БСП

#тагове:

НАЙ-НОВИ: