„Леони“ с отличие от форума „Работодател на годината – 2019“

08.12.2019 10:20

13 работодатели бяха отличени по време на форума „Работодател на годината – 2019” на Агенцията по заетостта. На тазгодишната церемония наградите на работодателите връчиха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, заместник-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров, както и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, информират от Пресцентъра на АЗ.

Тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории:

–   „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар”

и

–   „Успели заедно”.

В традиционната категория Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“ е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията по заетостта в страната:

Един от тях е „Леони България” ЕООД, гр. Плевен. Фирмата е част от семейството на глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергия и данни в автомобилния сектор и други индустрии и е нов инвеститор за региона. През годината е заявила 232 работни места в бюрото по труда, на които са наети 184 безработни от областта. От тях 162 са от уязвимите групи на пазара на труда. За служителите си осигурява организиран автобусен транспорт до работното място или финансови средства за пътуване. Всички наети получават ваучери за храна и двуседмично обучение на работното място.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: