Ученици на ПГРТО-Плевен показаха майсторство при приготвяне на традиционни ястия

06.12.2019 9:23

Интердисциплинарен урок „Зимни празнични традиции“ бе представен в Учебна база „Орион“ на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен. Събитието е част от дейността на Методическото обединение на учителите по професионално обучение и представя иновативен подход в преподаването и в придобиването на професионални умения от учениците на гимназията ни.

Единадесетокласниците и дванадесетокласниците от професиите „Ресторантьор“/специалност „Кетъринг“/, „Готвач“ и „Хлебар-сладкар“ под ръководството на своите учители Татяна Михайлова, Венета Боянова, Емилия Първанова, Силвия Златанова и Нонка Найденова приготвиха ястия, характерни за Плевенския регион,  разказаха за  обичаите и традициите, с които народът ни е отбелязвал празниците на светците Варвара, Сава и Никола /Никулден/ и подредиха пъстра трапеза от кулинарни изкушения. Младите готвачи поднесоха три вида рибена чорба и шаран с уникална плънка и гарнитура. Изкусните хлебар-сладкари впечатлиха присъстващите с вкусния лучник, пухкавата погача, традиционната баница със сирене и красивите торти – „Орехова“ и „Плодово парфе“.

Сред гостите на събитието бяха директорът на гимназията Невена Арабаджиева, заместник – директорите Цветана Маринова и Красимира Иванова и представители на работодателските организации – партньори на ПГРТО – Плевен.

Работодателите изразиха удовлетворението си от партньорството с гимназията ни, от много доброто ниво на подготовка, която получават нейните възпитаници по отношение на професионалните умения и компетенции, и дадоха подкрепата си за предложения план-прием за учебната 2020/2021 година.

Снимки и информация: ПГРТО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: