20-годишна задигна техника, пари и злато от къща в село Шияково

05.12.2019 8:53

След проведени издирвателни действия във връзка с извършена на 1 декември кражба полицейски служители от РУ – Гулянци са задържали извършителят – 20-годишна жителка на село Глава, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 1 декември 2019 година около 10:55 часа в полицията в Никопол е получен сигнал за кражба в село Шияково. По информация на собственичката престъплението е извършено за времето от 01:30 часа до 10:00 часа. Незабавно адресът е посетен от полицейски служители. Извършен е оглед, при който е установено, че е проникнато през незаключена метална порта на двор и входна врата на къщата. Откраднати са плазмен телевизор марка „Lenco“ 22 инча, саунд бар-неизвестна марка и модел, лаптоп „Асеr“, маратонки „Пума“, смартфон „Хуауей“, 100 лв., златен пръстен с бял камък и дебитни карти на различни банки с кодовете им. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на деянието – 20-годишна от село Глава. На 3 декември е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Тя е направила пълни самопризнания и е предала вещите с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Никопол. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: