Шофьори в област Плевен засечени да паркират на места за инвалиди без да имат такова право

05.12.2019 8:39

Във връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, страната ни е поела ангажимент за участие в организирани от нея инициативи. По този повод се проведе полицейската операция „24 часа контрол над водачите, използващи места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания (инвалиди)“, която освен възпитателен има и превантивен ефект.

Акцията се проведе във времето от 6 часа на 3 декември до 6 часа на 4 декември 2019 година, като акцентът бе върху районите на определените за това места, като паркинги, обществени сгради, търговски обекти, пазари и др. предназначени за паркиране и престой на лица с трайни увреждания.

В хода на акцията плевенските полицаи провериха 56 водачи, а установените нарушения са 15. Бяха констатирани и други нарушения – трима водачи – несключили застраховка „Гражданска отговорност“, трима водачи с отнети СУМПС за неплатени глоби и 25 връчени електронни фиша на водачи на МПС за превишена скорост, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: