Филмът „Кралството“, финалист за наградата „ЛУКС“, показват днес в Плевен със свободен вход

05.12.2019 7:09

Филмът „КРАЛСТВОТО“, финалист за наградата за кино „ЛУКС“ Европейския парламент, ще бъдe представен днес в Кино АРЕНА – Панорама Мол Плевен.  Организатори на събитието са Европейски парламент в България и Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест.

За да запазят места, зрителите ще могат да вземат до 2 БЕЗПЛАТНИ БИЛЕТА предварително. В деня на събитието ще бъдат допускани зрители до изчерпване на местата.

БИЛЕТИТЕ ще бъдат на разположение на киноманите в ПЛЕВЕН съвсем скоро >>> МЕСТАТА могат да се запазят и получат НА КАСАТА на Кино АРЕНА * Панорама Мол Плевен!

5 декември, 19.00 часа, Кино АРЕНА * Панорама Мол Плевен

„КРАЛСТВОТО“ (El Reino)
режисьор Родриго Сорогойен
(Испания-Франция)

Колко далеч би стигнал някой, за да се задържи на власт? Този наситен с адреналин трилър изследва политическата корупция. Той разказва историята за края на кариерата на успешен политик, чието благосъстояние се дължи на престъпен и незаконен бизнес, като с това застрашава да разруши имиджа на партията си, след като вестник публикува разследване за корупционните му дейности. Пригответе се за горчиви спорове, напрегнати автомобилни преследвания и сблъсъци с разследващи медии.

Европейската филмова награда ЛУКС има за цел да популяризира многообразието и богатството на европейското кино, както и да насърчава европейски кинопродукции, разкриващи обществените проблеми и душевността на европейците, техния живот, убеждения и съмнения, тяхното търсене на идентичност.

Всяка година Европейският парламент организира ФИЛМОВИ ДНИ „ЛУКС“ * LUX Prize * #LUXPrize, които представят финалистите в конкурсната програма. Всяка година филмите се избират от жури, съставено от представители на филмовата индустрия. Трите финалиста са резултат от техния избор. Филмът, който печели наградата, се избира от членовете на Европейския парламент.

Българската публика за поредна година ще има възможността да види вълнуващи продукции, които попадат в сърцето на европейския обществен дебат и помагат за отбелязването на универсалния обхват на европейските ценности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: