ДФСГ „Интелект“ участва в Програма за училища – посланици на Европейския парламент

05.12.2019 13:21

На 28 и 29 ноември учители от нови десет училища от цялата страна, сред които и ДФСГ „Интелект“, се присъединиха към Програмата за училища – посланици на Европейския парламент. В четвъртата си година тя продължава да се разраства и за пореден път кампанията за кандидатстване предизвика голям интерес, като своята кандидатура подадоха над 100 училища от почти всички области в България. Целта на инициативата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги подтикне към по-засилено гражданско участие в демократичния процес.

По време на срещата бяха разгледани важни теми от дневния ред на Европейския парламент, за дейността на неговите членовете, за европейските институции.

Учителите се срещнаха с Андрей Новаков, член на Европейския парламент (ЕНП), който разказа с какво се занимават евродепутатите.

Предстоящите важни политически въпроси в настоящия мандат на Европейския парламент представи Андрей Ковачев, член на Европейския парламент (ЕНП). Учителите научиха повече за основните институции на ЕС, за ролята и дейността на Европейския парламент  и за актуалните теми от дневния ред на ЕС от проф. д-р Ингрид Шикова.

Д-р Красимира Василева от Национално сдружение на българските европейски клубове (НАБЕК) даде на учителите практически насоки и говори с тях за европейските теми в училище.

През учебната 2019/2020 година Програмата за училища посланици на Европейския парламент вече ще обхваща 100 български училища.

Снимки: ДФСГ „Интелект“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: