Георг Спартански връчи „почетен плакет на кмета на Плевен“ на маестро Пламен Джуров

05.12.2019 15:18

Георг Спартански връчи „почетен плакет на кмета на Плевен“ на маестро Пламен Джуров. Поводът – 70-годишният юбилей на проф. Джуров, който той ще отбележи тази вечер с празничен концерт в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“, заедно със своите приятели от Плевенска филхармония и виртуозната пианистка Дора Делийска.


Да аплодират маестрото в Заседателната зала на община Плевен бяха директори на културни институти, представители на общинската администрация, журналисти и музиканти.
„Мога само да се гордея че проф. Пламен Джуров е един от плеядата световноизвестни творци, започнали своя творчески път в Плевен. Вероятно земята ни влияе по някакъв особен начин на това, да имаме толкова много таланти в областта на културата.“, коментира кметът на Плевен Георг Спартански на церемонията. И още: „Трябва да уважаваме хората, които правят Плевен и България известни, и които обогатяват и чертаят нови хоризонти за всички творци!“.


Бившият кмет на Плевен Румен Петков допълни, че маестро Джуров е едно доказателство за чувството на принадлежност към родния край, като припомни факта, че и в най-трудните години професорът никога не е забравял Плевен и плевенската култура.
Респектиран съм от приятния прием, от чудесната съвместна работа с Плевенска филхармония. Една трета от живота ми мина в Плевен и много от моите произведения са посветени на плевенчани, обърна се към присъстващите развълнуваният от уважителната церемония проф. Пламен Джуров. Той добави и една шеговито-сериозна реплика: „Който оцелее в Плевен, за него светът е малък!“
От името на Плевенска филхармония и нейния директор Любомир Дяковски, с благодарност към община Плевен за позитивното отношение към културната институция и към музикалната култура в града се обърна Августина Серафимова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: