Театрална формация ,,Express“ кани днес плевенчани на ,,Оркестър Титаник“, вход свободен

04.12.2019 7:17

Театрална формация ,,Express“ при НЧ „Извор 1959“ кани плевенчани на „Оркестър Титаник“ от Христо Бойчев. Пиесата ще бъде поставена тази вечер от 19 часа в зала „Катя Попова“. Входът е свободен!

С ,,Оркестър Титаник“ театрална формация ,,Express“ е носител на две награди от Международният фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурката – Лом и Международният фестивал на комедийните театри на името на Велко Кънев – Тополовград.

„Оркестър Титаник” е най-поставяната пиеса на Христо Бойчев. Историята на четиримата неудачници, обитаващи изоставена ЖП гара, обиколи света. Озъбеният разказ за ничията земя на края на света и нейните обитатели, настървено пази спомените за изчезналата идентичност, за очакваното чудо и неизтребимите илюзии. Тъжно-смешният поглед към същината на житейските проблеми не носи особена радост – хората са фикция на обществото, а то самото е една виртуална реалност. В която никой не знае има ли ни, няма ли ни, можем ли да изчезнем напълно, макар и само на сцената на театъра. И трябва ли да се страхуваме от мечката!? Историята на „Оркестър Титаник“, която първо разсмива, после озадачава, и накрая навежда на размисли за нас самите и ситуацията около нас. Там, в онази точка на пречупването не ставаш винаги най-силен. Понякога просто си оставаш счупен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: