Малки сръчковци изработиха картички в коледната работилница на ДГ „Калина“ – Плевен

04.12.2019 8:54

Отвори врати Коледната работилница във II „а“ група на ДГ „Калина“. Творчески дух завладя малки и големи. Децата заедно със своите родители и учители П. Менкова и Б. Василева изработиха 67 коледни картички, които получиха баби и дядовци от Хоспис „Свети Лазар“ в гр. Славяново, лично изработени и надписани, благодарение на майката Д. Гарева, която ги занесе лично до тях. Картичките  се изработиха  с майсторство, идейни пръсти, сръчност, изпълнени с позитивна енергия и коледно настроение.


Инициативата се провежда за първа година. Тя бе организирана и реализирана от малчуганите на ДГ „Калина“. Целта е предколедно да бъдат зарадвани  възрастни хора. Да получават искра топлина и мил жест. Да се усмихнат, да почувстват, че са значими.


„Коледа е най-вече за децата, но тя радва и възрастните хора. С тази инициатива искаме да направим Коледата щастлива за всички. Да научим децата да дават, а не само да получават . Да видат колко малко време и усилия са достатъчни, за да зарадват някого. Особено за възрастните хора – мъничко нежност, внимание и  мил жест  е искрица надежда!“, казват от детската градина.
Снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: