На среща при областния управител от Малтери Суфле коментираха бъдещите си проекти

03.12.2019 12:30

Възможностите за изграждане на съпътстваща инфраструктура със средства на държавата коментираха в работна среща областният управител Мирослав Петров и прокуристът на Малтери Суфле Оливие Жофроа. Срещата бе инициирана от областния управител и се състоя вчера следобед в неговия кабинет, информират от Областна администрация – Плевен.

„Съществува възможност държавата с пряко финансиране чрез програма на министерство на икономиката да подпомогне реализирането на бизнес начинанията на инвеститори клас А, какъвто е Малтерли Суфле, и това е причината да инициирам тази среща”, каза областният управител Мирослав Петров. Той накратко запозна Оливие Жофроа с базовите изисквания по програмата като се ангажира да съдейства за последваща среща в министерство на икономиката с цел по-детайлно дискутиране на условията за успешната й реализация.

Оливие Жофроа благодари на областния управител Мирослав Петров за предоставената информация и високо оцени загрижеността на държавата за стимулиране на чуждестранните инвестиции в Плевен. В експозето си той подчерта, че първоначалните планове за стартиране на строителните дейности, възлизащи на 40 млн. евро, през пролетта на 2018 година и тяхното финализиране през есента на 2019 година, не са се състояли по ред причини, сред които е проектирането, отнело повече от очакваното време.

„Предвиждаме да започнем строителството през лятото на 2020 година и да го завършим в края на 2021 година”, каза Оливие Жофроа. Той  допълни, че комуникация с местната власт относно изграждането на пътя върви от 6-7 години, но тъй като отсечката е дълга и изисква значителен финансов ресурс, непосилен за Общината, до момента няма движение по този въпрос. Оливие Жофроа се ангажира да докладва пред ръководството на компанията за описаната от областния управител възможност за държавно финансиране на реконструкцията на пътя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: