Мини оранжерия за марихуана и самоделно оръжие открити в имота на 34-годишен в село Еница

02.12.2019 10:46

На 30 ноември 2019 година в село Еница е проведена специализирана операция по линия „Наркотици и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. При проверка в имота на 34-годишен са намерени саксии, засадени с 5 растения от рода на канабиса с височина от 5 см. до 35 см. При направения полеви наркотест те реагират на марихуана. Над саксиите е установена изградена инсталация, състояща се от лампи, вентилатори и овлажнител. Открити са и три стъклени буркана с височина 14 см., два стъклени буркана с височина 8 см., два полиетиленови плика с размер 8 х14 см. всичките съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия. При полеви нарко-тест веществата реагират на марихуана. Открито е полиетиленово пликче с размер 5 х 6 см. и пластмасов контейнер с диаметър 2 см. съдържащи тъмнокафяво пастообразно вещество. По данни на собственика веществото е хашиш.

Намерени и иззети са шест ръчно свити цигари съдържащи суха зелена тревиста маса, които при направения полеви нарко-тест реагират на марихуана; три полиетиленови свивки с размери 0,5/1 см. съдържащи бяло кристалообразно вещество, три пластмасови контейнера с размер 3/2 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество, които по данни на собственика са метамфетамин. В двора на дома, до жилищна постройка, в помещение обособено като фитнес-зала е открито самоделно направено оръжие – метална цев със самоделно приспособен и преработен затвор и ударник за стрелба и спусък с боеприпас калибър 5,6 мм, както и дървен приклад за пушка с монтирана на него приспособен за поставянето на горепосочената метална цев. Вещите са предадени с протокол за доброволно предаване от собственика.

Назначени са експертизи на наркотиците и оръжието. 34-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Кнежа. По случая са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 354 а и по чл.339, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Снимката е илюстративна

#тагове:

НАЙ-НОВИ: