С галавечер на победителите завърши Пети международен фестивал на китарата – Плевен 2019 – снимки

02.12.2019 9:31

С галавечер и обявяване на тазгодишните победители в конкурсната програма завърши Пети международен фестивал на китарата – Плевен 2019. В препълнената зала на читалище „Съгласие“ публиката дълго аплодира изпълненията на призьорите в отделните категории.


Организатори на престижното събитие за Плевен и България са сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК- 1959“. Съорганизатори са: Община Плевен, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, читалище „Съгласие“.
Фестивалът включваше пет концертни вечери; международен и национален конкурс в 4 жанрови категории, разделени на възрастови групи; майсторски класове; уъркшопи; изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери; както и съпътстващи събития: лятна музикална академия, семинар за преподаватели, национално концертно турне с носителите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи.


В международния и националния конкурс на Петия Фестивал на китарата Плевен 2019 се представиха 219 участници от 21 държави от 3 континента.
Адмирации за директора на фестивала Николай Михайлов и целия екип, направил празника на музиката възможен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: