Медицински университет – Плевен изпрати днес Випуск 2019 млади лекари – снимки

02.12.2019 13:39

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) празнува днес с тържествена промоция изпращането на младите лекари от 40-тия пореден випуск на Факултет „Медицина“. Събитието уважиха председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев, заместник-кметът на община Плевен Стефан Милев, директори на здравни институции в града, преподавателите и близките на дипломантите.


След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 80 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2019 млади лекари е Много добър 5.22, с двама Златни Хипократи и висок брой отличници – 29. За висок успех дипломантите бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и някои пособия, с които да започнат лекарската си практика.


Първенци на випуска, завършили с пълно отличие от курса на обучение и държавните изпити, са д-р Виктор Веселинов Петров и д-р Венелина Валентинова Гандилева. Те получиха позлатен плакет „ Златен Хипократ“. Отличниците на випуска поздравиха своите колеги като отговориха на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости.
От същия випуск през м. април 2020 г. ще се дипломират и 93-ма чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.
По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година бе проф. Пламен Джуров, който изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2019.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: