Златни, рубинени, перлени и порцеланови сватби празнуваха семейни двойки в Малчика

02.12.2019 12:00

За поредна година читалище „Пробуда – 1928” и Кметство с.Малчика организираха за празника на селото честване на Златни, Рубинени, Перлени и Порцеланови сватби и концерт в салона на читалището. Двойките бяха поканени, за да кажат отново своето „Да” в специално подготвен за тях ритуал на сцената, да се подпишат в ритулната книга в присъствието на кмета на селото и на всички жители и гости, които присъстваха в препълнения салон.

Ритуалът се водеше от секретаря на читалището, който подари на двойките специални удостоверения, ритуални чаши, с които вдигнаха първия тост всички заедно, опитаха от ритуалната пита и накрая семейството с най-дълъг семеен „стаж” подари на едно от семействата, сключили брак през тази година символичния огън на семейното щастие и дълголетие в брака, а от името на читалището младото семейство получи и „Конституция на младото семейство”.

След приключване на ритуала за юбилярите и за всички гости имаше подготвен концерт от млади и талантливи изпълнителки, които допринесоха за още по-вече положителни емоции за всички.

Снимки и информация: В.Йорданова – секретар на НЧ”Пробуда – 1928” с. Малчика

#тагове:

НАЙ-НОВИ: