Депутатът Стефан Бурджев с важно предложение за целево финансиране от държавния бюджет на строежа на Спортната зала в Плевен!

02.12.2019 8:59

8 млн лева да бъдат отпуснати целево на община Плевен за доизграждането на многофункционалната спортна зала в града е поискал народният представител от 15 МИР Плевен Стефан Бурджев. Предложението му е внесено в ресорната комисия на Парламента по Финанси и бюджет и публикувано на сайта на Народното събрание. То е във връзка с чл. 50 от Закона за държавния бюджет и касае взаимоотношенията между държавата и общините, в конкретния случай – частта за община Плевен, колона „капиталови разходи“ да се допълни с 8 милиона лева.


Поправката депутатът от БСП внася като продължение на последователната политика на местната организация на Левицата, ангажиментите на кандидата им за кмет и кандидатите за общински съветници в местния парламент за развитие на спорта, бизнеса, културата и младежките дейности в общината и региона. „Ние от БСП сме готови да подкрепим всички разумни предложения, свързани с града и община Плевен.“, категоричен е Бурджев.
Припомняме, че Законът за държавния бюджет бе вече приет на първо четене в пленарна зала, като предстои неговото разглеждане и приемане на второ четене през тази седмица. Припомняме също, че проблемът с дострояването на модерното многофункционално съоръжение е дългогодишен и, за съжаление, така и нерешен до този момент.
Спортната зала бе в центъра на всички дебати по време на отминалата предизборна кампания – чуха се много мнения, направиха се различни предложения, в дебатите се намесиха и представители на настоящето правителство. Едно, обаче, бе ясно: представителите на всички политически сили бяха единодушни в желанието си за завършването на този проект. Нещо повече: многофункционалната спортна зала стана основен акцент в програмите на основните кандидати за кметове на Плевен!
„ Като важен областен град и център на Северна България с доказани спортни традиции, Плевен и неговите граждани заслужават построяването на това съоръжение да стане в най-скоро време факт. Това ще даде възможност за организирането и провеждането на множество спортни и културни събития в града, на бизнес-изложения и форуми, на медицински конгреси.“, категоричен е в аргументацията си народният представител от БСП от 15 Плевенски МИР Стефан Бурджев. Според него няма политическа и икономическа логика, която да оспорва този факт.
„Най-яркият пример, който бих дал, е ежегодното разпределяне на няколко милиардния бюджетен излишък от правителството, което се прави без разписани правила, без ясно очертани приоритети и планиране.“, коментира плевенският депутат. Отпускането на тези 8 милиона лева от бюджета за 2020 година ще бъде знак за една разумна, принципна и дългосрочна за града и региона инвестиция с изключително голяма добавена стойност!
„Надявам се, че всички народни представители от Плевенски регион ще подкрепят това предложение. И ни само това: ще мотивират и лобират пред колегите си от техните парламентарни групи за неговото приемане“, коментира Стефан Бурджев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: