Двама добре почерпени шофьори засечени в Кнежа и край Червен бряг

02.12.2019 10:52

Вчера около 06.20 часа в град Кнежа на улица „Димитър Бутански“ е проверен лек автомобил „Хонда Сивик“.  От извършената проверка с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът – 60-годишен местен жител управлява с 2,28 промила концентрация на алкохол, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Съставен е акт  и е взета кръвна проба във ФСМП – Кнежа.

60-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 30 ноември 2019 година около 23.10 часа на пътя от град Червен бряг в посока село Горник, служителите на РУ-Ч.бряг спират „Хюндай Галопер“. Автомобилът е собственост и управляван от 56-годишен от село Горник. От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер 7510“, е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол 1,93 промила, посочват в прессъобщение от Полицията.

Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът е дал кръвна проба във ФСМП гр.Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: