Готова е програмата за честване на Освобождението на Плевен

02.12.2019 15:39

Готова е програмата за честване на годишнината от Освобождението на Плевен. Инициативите, посветени на Деня на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение,започват още на 4 декември, сряда. Тогава в 17,30 часа в Артцентър – Плевен ще бъде открита изложбата „Убежище“ на Иван Велчев – Йово. Вечерта от 18 часа ще бъде представен спектакълът „Оркестър Титаник“ на театрална формация „Експрес“ при НЧ „Извор 1959“ в зала „Катя Попова“.

На 9 декември ще бъде открита изложба „90 години от рождението на Николай Василиевич Овечкин“ от 11 часав Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ – гостува Новочеркаския музей за история на Донското казачество град Новочеркаск, Ростовска област.

Същия ден от 12 часа ще започне конференцията „Света православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турското освободителна война 1877/1878 г.“.Мястото е Регионален исторически музей – Плевен.

От 17,30 часа отново на 9 декември ще започне представянето на книгата „Чий шпионин е княз Ростовски?“ с автор Никола Филипов. Мястото е Галерия „Дарение Колекция Светлин Русев“.

От 18 часа ще се проведе Празник на възрожденската патриотична песен в зала „Катя Попова“.

Празничният 10 декември ще започне с тържествен ритуал на площад „Възраждане“ от 11 часа. От 12 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще започне и празничният концерт с участието на Камерен ансамбъл „Йоан Кукузел“, диригент Кристиан Попов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: