Лекция на тема: „Профилактика на устната кухина“ слушаха ученици в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

29.11.2019 15:50

Днес, 29.11.2019 г., в НУ „Христо Ботев“ – Плевен пред ученици от четвъртите класове бе изнесена лекция на тема: „Профилактика на устната кухина“.
Лекцията изнесе д-р Кристиян Койнов – стоматолог, имплантант, автор на 18 международно признати патента в областта на имплантологията, изобретател на зъбен апарат, член на полското, немското и международното имплантологично дружество от 2002 година. Работи по проекти съвместно с Немската академия на науките.


Пред учениците той разказа за това колко е важно поддържането на отлична устна хигиена за цялостното здравословно състояние на организма. Обясни как е правилно да се почистват зъбите и как да се предотвратят неприятните последствия занапред.
Чрез специални таблетки за визуализация на зъбната плака той демонстрира ефекта от правилното и обстойно измиване на зъбите и пренебрегването на устната хигиена.
Учениците с интерес слушаха и взимаха участие в експериментите, като всеки от тях сам за себе си стигна до извода как трябва да се грижи за своите зъби, колко пъти да се измиват, с каква продължителност, какви храни да се избягват и по този начин да подобрят своето здравословно състояние.


Информация и снимки: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: