Работна група от общински съветници ще търси причините за искането за по-високи стойности на два проекта в Плевен

29.11.2019 12:02

Работна комисия от председателите на седемте групи общински съветници в местния парламент на Плевен се събира на 3 декември, вторник от 14 часа в заседателна зала на Общината. Поводът е отложената на вчерашната сесия точка 20 от дневния ред, под която бе предложението за осигуряване на допълнително финансиране от бюджета на Община Плевен за два важни проекта – ремонта на площад „Свобода“ до пешеходната зона „Васил Левски“ от пл. „Свобода“ до пл. „Стефан Стамоболов“ и за ремонта на Автогарата. Финансирането бе решено в предишния мандат на Общиснкия съвет да се подсигури чрез кредит от Регионалния фонд за градско развитие.

Общо допълнителните средства, които са нужни сега, са в размер на 475 000 лв. поясни днес на пресконференция председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Става въпрос за допълнителни суми, които не са били включени в първоначалните стойности на проектите и са за авторски и строителен надзор, както и за инженерно решение за отводняване от дъждовни води на площада след като бъде ремонтиран.

Срещата в Общината ще е със служителите, отговарящи за проектите, за да внесат яснота около това защо се налага сега да се искат тези допълнителни суми, които ще трябва да се осигурят от местни дейности в общинския бюджет. След работната среща групата съветници ще излезе със становище по предложението, което ще бъде внесено за обсъждане на 19 декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: