С концерт на Жудикаел Пероа продължава днес Международният фестивал на китарата Плевен 2019

28.11.2019 8:33

С концерт на класическия китарист Жудикаел Пероа продължава тази вечер петото издание на Международния фестивал на китарата Плевен 2019. Музикалното събитие е с начален час 19 в концертната зала на читалище „Съгласие“.
Роден през 1973 г. В Париж, Пероа започва да учи китара на 7 годишна възраст в Conservatoire Municipal Inter-districts в Париж. Учил е с Делиа Естрада и Реймънд Гратиен в Ecole Nationale d’Aulnay-sous-Bois, където завършва с отличие. Когато е на 11 години, изпълнява два концерта на Вивалди с Ensemble Instrumental du Mans под ръководството на Андре Гирард. Продължава своето обучение с Роберто Аусел и Даниел Лавиале. На 14, той печели втора награда на Международният конкурс за китара “Ile de France”. През 1992 г., печели голямата награда и наградата на публиката на 15-ти международен конкурс за китара „Рене Бартоли“ с единодушното решение на журито. През 1994 г. Получава Licence de Concert от Ecole Normale de Musique в Париж от класът на Алберто Понсе и по-късно същата година печели първа награда на 7-ми Международен конкурс “Бург-Мадам”. През 1996 г. е първенец сред абсолвентите на Парижката консерватория.

По настоящем живее в Париж, където преподава в Pôle Sup’ 93, Association de préfiguration du Pôle supérieur d’enseignements artistiques, Nord-Pas-de-Calais и в Ecole Nationale de Musique d’Aulnay-sous-Bois от 2004, като същевременно изнася концерти из целия свят.
Жудикаел Пероа е широко известен като изключително виртуозен класически китарист и музикант с няколко приза зад гърба си. През 1997 г. той печели престижното първо място на 15-то издание на Китарна фондация на Америка (Guitar Foundation of America), предоставяща му турне в САЩ и Канада с повече от 60 концерта и майсторски класове. Измежду концертите му в Северна Америка, през същата година изнася няколко концерти във Франция, където неговите изпълнения са излъчвани на живо по France-Musique, следвано от рецитали по цял свят.
Силно търсен като преподавател, той често е канен да изнася майсторски класове в най-престижните консерватории и университети в САЩ и по света. Учениците на г-н Пероа са печелили призови месна в регионални, национални и международни конкурси, включително и Китарна фондация на Америка, градят репутация като изгряващи звезди в света на музиката и класическата китара.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: