Откриха тържествено Пети международен фестивал на китарата – Плевен 2019 – снимки

28.11.2019 9:47

Пети международен фестивал на китарата – Плевен 2019 започна в препълнената зала на читалище „Съгласие“ с изпълнения на Франческо Шелцо (Италия), Майкъл Бътън (Великобритания) и Биляна Лазарова (България). Преди това символичната лента преряза основателят и директор на фестивала Николай Михайлов.


Организатори на престижното събитие за Плевен и България са сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК- 1959“. Съорганизатори са: Община Плевен, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, читалище „Съгласие“.


Фестивалът включва пет концертни вечери; международен и национален конкурс в 4 жанрови категории, разделени на възрастови групи; майсторски класове; уъркшопи; изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери; както и съпътстващи събития: лятна музикална академия, семинар за преподаватели, национално концертно турне с носителите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи.


В международния и националния конкурс на Петия Фестивал на китарата Плевен 2019 са записани 219 участници от 21 държави от 3 континента.
Фестивалните вечери ще се проведат в концертната зала на читалище „Съгласие“. На 1 декември на галавечер ще бъдат обявени тазгодишните победители в конкурсната програма на фестивала.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: