Екип от Езиковата гимназия – Плевен посети Германия по проект

28.11.2019 15:06

От тази учебна година ПГПЧЕ – гр. Плевен работи по проект „Комуникация“ програма Еразъм+ с работни езици немски език и английски език.

Целта на проекта е учениците да бъдат включени в интерактивни, масови и междуличностни модели на комуникация и на двата чужди езика, които те изучават в училище.

Комуникациите са сред най-значимите и съществените процеси в съвременното общество, а в днешния динамичен свят добрата комуникационна функция е предпоставка за създаване на основа за разбирателство между социалните субекти, между организациите и техните съдружници и сътрудници, между представителите на различни социални групи и отделните индивиди.

Домакини на първата международна среща по проекта беше училище средно училище „Кати Колвитз“ в гр. Лангензелболд, Германия от 17.11.2019 г. до 22.11.2019 г., в която участваха 40 ученици и 14 учители от България, Германия, Испания, Полша, Португалия и Хърватска.       От ПГПЧЕ – гр. Плевен участваха: Веселина Йончева, Ивайла Съботинова, Ивона Георгиева, Никола Пачевски – IX д клас – профил немски език/английски език, с ръководители: Румяна Стаменова – старши учител по немски език и Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност и старши учител по английски език. Учениците презентираха изработените продукти за представяне на  страната, града и училището, за направеното проучване на тема: „Интернационализмите в отделните групи езици“, за извършените дейности по проекта на тема: „Термини и модели на комуникация“.  Присъстващите бяха възхитени от отлично представените продукти на немски език, който те са овладяли само за една учебна година, за свободната им комуникация на  английски език, за устойчивите им презентационни умения, с които владееха публиката.

По време на тези мобилност екипите участваха в уъркшопове на следните теми: „Картините разказват история“, „Жестовете – вчера, днес и утре“, “Медийна творческа работилница“, „Жестомимична работилница, създаваща асоциации“, „Комично-дигитална фотоработилница“, „Създаване на фалшиви новини“, „Продължи приказката по модела на братя Грим“, както и в часове по: музика на тема „Ударните инструменти – начин за комуникация“, по танци на тема „Танцът – вид комуникация“- разучаване на традиционен немски танц, по  развитие на речта на тема: „Комуникация чрез мимики и жестове“.

Румяна Стаменова и Грета Димова споделиха: „Гордеем се с нашите ученици, с отличните им знания по чуждите езици, с възпитания начин на поведение и общуване, с увереността при презентиране, с активността им при участие в проведените дейности. Те са достойното отражение на родителите си, те са прекрасното лице на училището ни, те са истински наши възпитаници – уверени в себе си, отправили смело поглед към бъдещето“.

Снимки: ПГПЧЕ – гр. Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: