Тази вечер откриват 5-тия Международен фестивал на китарата в Плевен /програма/

27.11.2019 8:56

Пети международен фестивал на китарата – Плевен 2019 започва от днес. Организатори на събитието са сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК- 1959“. Съорганизатори са: Община Плевен, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ –  Плевен, читалище „Съгласие“.
Фестивалът включва пет концертни вечери; международен и национален конкурс в 4 жанрови категории, разделени на възрастови групи; майсторски класове; уъркшопи;  изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери; както и съпътстващи събития: лятна музикална академия, семинар за преподаватели, национално  концертно турне  с носителите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи.

В международния и националния конкурс на Петия Фестивал на китарата, Плевен 2019 са записани 219 участници от 21 държави от 3 континента.

Фестивалните вечери ще се проведат в концертната зала на читалище „Съгласие“. Официалното откриване е тази вечер от 19 часа с участието на Франческо Шелцо (Италия), Майкъл Бътън (Великобритания)  и Биляна Лазарова (България).

На 1 декември на галавечер ще бъдат обявени тазгодишните победители в конкурсната програма на фестивала.

Ето и пълната концертна програма на фестивала, майсторските класове и съпътстващи събития на форума:

#тагове:

НАЙ-НОВИ: