Демонстрационни занимания по роботика проведоха в ДГ „Калина“ – Плевен

27.11.2019 15:04

Днес в ДГ „Калина“ – Плевен с директор Жоржетина Атанасова гостуваха гости от Сугестопедия-център за работа с деца, с ръководител Преслав Гайдарски и неговите асистенти Теодор Николов и Михаела Цветанова. Те проведоха демонстрационни занимания по роботика и представиха на децата от ПГ “Мечо Пух“ едни от най-модерните и приложими роботи.

Роботиката е интересна, практична и много близка до децата, тъй като те приемат процеса на учене като игра , насърчава тяхната креативност, развива пространственото им мислене и по интересен начин се въвеждат в света на роботиката и програмирането.

Достъпният език, научните знания сведени до възрастта на децата, практическата част/ управление на робота/ бяха придружени с много възхищение, любопитство и любознателност от страна на малките зрители. Докосването до роботите от всяко дете, задаване на команда ,която роботът изпълнява, действията които изпълняваха змията, кучето и слонът – роботи, беше невероятно изживяване за децата. Малчуганите благодариха на своите гости като им подариха новогодишни картички и рисунките си, на които бяха нарисували модели на роботи според въображението си.

Педагогическият екип при четвърта „А“ група благодари на г-н Гайдарски, с пожелания да продължават да презентират прекрасната си дейност и предложение за нови срещи.

Снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: