Код „Зелено” бе обявен в ДГ „Зора” – Червен бряг

26.11.2019 17:47

За  дванадесета поредна година в периода 18-24 ноември Джуниър Ачийвмънт – България е домакин на Световната седмица на предприемачество за България.

Детски градини, училища и други образователни институции в страната се включват с открити уроци, иновационни лагери в инициативи, насърчаващи  предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

ДГ ,,Зора” – Червен бряг по традиция се включи в предприемаческите дейности с открит урок на тема ,,Код зелено”.

Малките предприемачи показаха практически знания и умения в областта на проектирането и озеленяването. ,,Код зелено” бе обявен за  ДГ ,,Зора”, и предизвика истинска буря от творчески хрумки и ураган от действия за осъществяването им.

Участваха деца от подготвителните групи в сграда №1 и сграда №2. Децата показаха умения за работа в екип. Проявиха творчество, предприемаческо поведение и иновативна мисъл. В своите ателиета те ни показаха едно различно виждане за това как изглежда  детската градина през призмата на техния поглед.

Готовите продукти бяха високо оценени от  старши експерт Дирекция „Хуманитарни дейности“ при  Община Червен бряг, директори и учители от местни и общински  училища и детски заведения, родители.

Доказателство за отлично свършената проектантска работа са  първите подарени на детската градина дръвчета и цветя. Те търпеливо ще изчакат до пролетта, когато ще бъдат посадени в двора на градината и това ще е първата стъпка към осъществяването на нейните ,,зелените идеи”.

Снимки и информация: ДГ „Зора” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: