Спартански с категорична заявка за промяна в структурата и работата на общинската администрация

25.11.2019 16:38

Намаляване бройката на общинската администрация и оптимизация в нейната работа предвижда кметът Георг Спартански. Пред журналисти днес той подчерта, че ще бъдат премахнати длъжности, които счита, че не са показали достатъчно ефективност, ще бъдат освобождавани хора, които не са показали достатъчно мотивация да изпълняват своя трудов ангажимент. Георг Спартански добави, че не става въпрос само за работещите в общинската администрация в Плевен, а и за тези по селата.

„Според мен анализът показва, че има много длъжности и бройки, които могат да бъдат съкратени, а от това работата няма да пострада. Ще бъдат икономисани средства от местни дейности и приходи, с които могат да бъдат финансирани допълнителни очаквания на гражданите или с известен размер повишени заплатите на тези, които ще останат на работа и ще бъдат достатъчно мобилизирани и мотивирани да изпълняват отговорно и качествено своите задължения“, подчерта кметът Спартански.

Предложението за промяна в структурата на общинската администрация ще бъде внесено от Георг Спартански на последната тази година та сесия на Общинския съвет, която се очаква да е на 19 декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: