Непълнолетни браконери на дърва опитаха да избягат с автомобил от жандармеристи край Плевен

25.11.2019 9:42

На 24 ноември 2019 година около 14:00 часа на път, свързващ село Ясен със село Дисевица и отбивка за село Крушовица служители на ЗЖУ- Плевен подават сигнал със стоп палка по образец на движещ се към село Дисевица „Опел Вектра“. Водачът на автомобила обръща посоката си на движение и навлиза в земен път към бившата рафинерия „Плама“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Служителите го последват със включена светлинна и звукова сигнализация. След около 250 метра предният капак на лекия автомобил се отваря и шофьорът губи контрол над управлението. Автомобилът излиза вдясно по посоката си на движение на пътя и спира. От него излизат двама и побягват.

От проведените заградителни мероприятия в близост са установени и задържани 16-годишен и 15-годишен, и двамата от село Дисевица. Извършен е оглед, при който се установява, че автомобилът е натоварен с около 1,5 куб. м. дървесина без валидна горска марка.

Водач на „Опел“-а е автомобила е 16-годишният. Справка е изяснила, че е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Непълнолетните са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. За случая е уведомен прокурор и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235 от НК и чл.343 „в“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: